onsdag 8 juni 2011

E3 - Avslut.

E3 är, mer eller mindre, över och detta är mina tankar och känslor kring lite av det som visats upp på mässan. Det kan bitvis verka som en samling absurda val och en påtaglig skara stora titlar saknas, men det beror helt enkelt på att jag inte fann några av dessa intressanta (givetvis av olika skäl). 

Hype mäts, som alla vet, i eldblommor.  


Varför Kirby Wii inte visades upp under gårdagens konferens har jag väldigt svårt att förstå. Ett spel som tilltalar både casualspelare och oss nötter med Star Fox-affischer över sängen känns som en given publikframgång, men Nintendo såg det uppenbarligen inte så. 

Man iklär sig rollen som Kirby och uppdraget den här gången är att hjälpa en grupp utomjordingar som kraschlandat på planeten Pop Star.  HAL Laboratory kommer knappast får några utmärkelser för sin historia, men man kan spela med tre kompisar och i sedvanlig ordning får man speciella förmågor när man äter fiender.

Förhoppningsvis blir detta allt Kirby's Epic Yarn borde ha varit.




Halo: Combat Evolved (2001) var epokgörande på sin tid. Sedan dess har man skapat samma spel om, och om, och om, och om igen... Den enda egentliga skillnaden har varit siffran på slutet eller diverse kryptiska undertitlar såsom "ODST", vilket mest låter som någon form av olycksbådande sjukdom.

Den liknelsen har fler än en botten.

Med 343 Industries kommer förhoppningsvis lite nya ideér, men av trailern att döma klamrar de sig fast vid det förgångna hårdare än någonsin.








Headstrong, en underdivision till Kuju, står som utvecklare av Top Gun: Hard Lock. Slänger man ett öga på deras resumé vet man att man har all anledning att sätta ribban för sina förväntningar lågt. Varför licensspel fortsätter att hamna i andra hand är, för mig, obegripligt - men det verkar fungera kommersiellt, och nöjda aktieägare är ju, som bekant, mer värt än en tillfredsställd publik.

F14 Tomcat-planet känns inte lika hett 2011 (eller snarare 2012, då spelet är tänkt att släppas), men får man ett par pilotbrillor med Collector's Edition är jag såld!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar