tisdag 7 juni 2011

E3 - Nintendo.

Nintendos konferens är slut, och jag känner mig kaotiskt omtumlad och vilsen.

WiiU (Uttalas Wii-u, eller Wiiju?), alltså.

Den primära anledningen till denna förvirring är att Nintendo har en mångsidig och uppfinningsrik produkt som de konstant påpekar möjligheterna med, helt utan att sätta något av elementen i en stabil och greppbar kontext. Jag förstår att den kan fungera inom vissa ramar, men utan ett spel, eller en teknikdemo att visa upp blir det alldeles för abstrakt. En kort filmsekvens är tänkt att förklara allt för oss, men om något väcker denna påkostade föreställning mer frågor än den förser oss med svar.

Det handlar om två fundamentala problem; vi får inte se själva konsolen, och vi får inte se något spel i aktion på systemet.

Givetvis handlar konferensen om mer än WiiU, men när så många frågor överskuggar allt annat är det svårt att engagera sig i en annars fantastiskt uppsättning kommande spel till Nintendo 3DS. Det nya Super Mario 3D ser precis så festligt och lekfullt ut som man någonsin skulle kunna önska, och självklart är The Legend of  Zelda: Four Swords som nu släpps som en gratis nedladdning till Nintendo DSi en fin gest från Nintendo, men de gör det omöjligt att koncentrera sig när de reser en sådan kopiös mängd frågetecken.

Jag har, redan, nästan helt glömt bort Mario Kart 3D, som, om man ska tro den korta sekvens som visades upp, blir minst lika underhållande som sina föregångare. Det ska visst släppas ett nytt Super Smash Brothers och ett Kid Icarus också...

Nintendo har uppenbarligen en samling bra material, men de verkar inte ha en aning om hur de ska presentera sina kreationer.

Hjärnan kokar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar