måndag 6 juni 2011

Prioritera på E3.

Under en så stor och viktig mässa som E3 anstränger sig speljournalister från hela världen för att återge vad som sker. Inte helt sällan flockas dessa journalister runt exakt samma mässgolv, som om de mindre titlarna som också deltar i föreställningen inte vore lika angelägna trots den uppsjö av information om Project Café som snart flodar all form av media.

Jag har tidigare uttalat mig om hur många skribenter och journalister skriver hellre än bra, och då oftast om vad de ägnat sig åt under sina bjudresor; den svettiga killen på planet och den välsmakande sushin utanför mässhallen. Varför kan inte en större del av energin som går åt till att skrika sig hesa om samma ämne som alla andra, eller att trötta ut läsare med vad som är bra att packa inför en spelmässa, gå åt till att uppmärksamma mindre titlar som så lätt drunknar i ett överflöd av storspel?

Vi befinner oss i ett läge där spelindustrin blomstrar som aldrig förr, och ingen skrift med självaktning vågar vara utan ett uppslag i veckan om mediet. När det kommer till större titlar är informationsflödet så gott som oundvikligt, oavsett om jag lägger mina pengar på Aftonbladet eller Level. Sedan har vi, förstås, också internet.

Med så många källor kan det tyckas självklart att mindre spel såsom Ibb & Obb och Levelhead skulle få den uppmärksamhet de förtjänar, men säkerligen kommer de helt passera förbi utan att få varken en endaste tryckt textrad eller så mycket som ett halvhjärtat blogginlägg skrivit i deras favör eftersom ett par hundra enstämmiga texter om förträffligheten i Gears of War 3 tydligen inte uttömmande nog. Givetvis får man inte heller glömma gardinerna i det hotellrum man tilldelats, det är ju av yttersta vikt att man kommenterar den inredning man stundom kommer omges utav.


Level, jag tittar på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar